Találatok száma: 20 db

Ismerd meg ételeinket, receptjeinket!
Mindennapjaink egyik csodája a főzés és a sütés művészete. Készülhet az étel egy pici főzőfülkében, egy l ...

Házi leveskocka készítése
Ha fontos az egészséges táplálkozás, márpedig fontosnak kell lenni mindenkinek, akkor tedd ezt! Készíts el a saj ...

Elevenítsük fel elfeledett receptjeinket!
Halételekre azt mondják, hogy a legegészségesebb ételek. Ph értékük az enyhén savas kategóriába van sorolva. ...

Almás sült csibemáj
Kedves Látogató! Köszöntelek Magazinunkban!
Sok ilyen, ehhez hasonló, egyszerű, közkedvelt alapanyagokból, gyor ...

Ételkészítés / Főzés / Sütés/ stb.
A főzés bő, ízesített folyadékban való hőkezelés. A hőkezelés hatására az étel megpuhul, így könnyen fog ...

Konyharuhák és törlők tisztítása
Kiömlik az üdítő, kávé vagy egyéb más étel. Ne hagyjuk beszáradni a foltokat a konyharuhánkba!

A főzés és főzési eljárások III.rész
Alapkészítés.tésztafőzés, beforralás, gőzben főzés,kigőzölés,párolás, mártásban párolás, vízfürdő

Süssünk-főzzünk együtt!
Mutassuk be országunk városainak, egyes tájegységeinek ízeit, főzési szokásait, hagyományait, hogy megismerhess ...

Konyhaműveletek 3/2 rész : Zölds. gyüm.
Zöldségek és gyümölcsök: A zöldségeket tisztítani és darabolni kell, mielőtt az ételeket elkészítenénk.

Tarka (Jing-Jang) linzer
Kedvenc aprósüteményem a linzer. Nagyon jól variálható süti, elrontani sem lehet, mert egyszerű az elkészíté ...

A GULYÁSLEVES! Te hogy készíted?
Gulyás, mint étel /részletek:gulyás története/

A főzés és főzési eljárások I. rész
Főzés a kezdetektől...és majd látjuk meddig?
Edényméretek lista...

Konyhaműveletek 3/1 rész : Húsok
A konyhai műveletek alatt azon tevékenységeket értjük, melyek révén az ételt fogyasztásra alkalmas állapotba hozzák

Szeged jellegzetes ételei fűszerei
Útnak indítjuk új receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és szeged környéki ételeket mutatunk be

A szegedi halászlé
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.

Elmélkedés a tészta készítésről
Elmélkedés és a hagyományos tészta készítésének ritmusáról...
Tésztát szeretnék enni.
A gondolatt ...

A főzés és főzési eljárások II. rész
Előfőzés vagy blansírozás

Húsvét napját ünnepeljük!
J-ól meglocsolnak, hogy ne hervadjunk el.
Ü-nnepünk így telik, mi együtt örülünk.
K-ikelet ragyogja be egész életünk!

Konyhaműveletek 3/3 rész : Tészták
Magyarországon tésztának nevezik a levesbetéteket és bizonyos ételek egyik alapanyagát is

Konyhaműveletek IV. rész: Sűrítés
Sűrítés olyan konyhatechnológiai művelet, amellyel az ételre jellemző állományt alakítjuk ki.