Találatok száma: 8 db

Konyhaműveletek IV. rész: Sűrítés
Sűrítés olyan konyhatechnológiai művelet, amellyel az ételre jellemző állományt alakítjuk ki.

Húsvét napját ünnepeljük!
J-ól meglocsolnak, hogy ne hervadjunk el.
Ü-nnepünk így telik, mi együtt örülünk.
K-ikelet ragyogja be egész életünk!

Ételkészítés / Főzés / Sütés/ stb.
A főzés bő, ízesített folyadékban való hőkezelés. A hőkezelés hatására az étel megpuhul, így könnyen fog ...

Konyhaműveletek 3/3 rész : Tészták
Magyarországon tésztának nevezik a levesbetéteket és bizonyos ételek egyik alapanyagát is

Konyhaműveletek 3/2 rész : Zölds. gyüm.
Zöldségek és gyümölcsök: A zöldségeket tisztítani és darabolni kell, mielőtt az ételeket elkészítenénk.

Szeged jellegzetes ételei fűszerei
Útnak indítjuk új receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és szeged környéki ételeket mutatunk be

A szegedi halászlé
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.

Elmélkedés a tészta készítésről
Elmélkedés és a hagyományos tészta készítésének ritmusáról...
Tésztát szeretnék enni.
A gondolatt ...
ÍzVilága receptek

Konyhaműveletek 3/2 rész : Zölds. gyüm.
Információk, Egyéb információk
Zöldségek és gyümölcsök: A zöldségeket tisztítani és darabolni kell, mielőtt az ételeket elkészítenénk.

Ételkészítés / Főzés / Sütés/ stb.
Információk, Egyéb információk
A főzés bő, ízesített folyadékban való hőkezelés. A hőkezelés hatására az étel megpuhul, így könnyen fog ...

Szeged jellegzetes ételei fűszerei
Információk, Egyéb információk
Útnak indítjuk új receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és szeged környéki ételeket mutatunk be

Konyhaműveletek IV. rész: Sűrítés
Információk, Egyéb információk
Sűrítés olyan konyhatechnológiai művelet, amellyel az ételre jellemző állományt alakítjuk ki.

A főzés és főzési eljárások III.rész
Információk, Főzési eljárások
Alapkészítés.tésztafőzés, beforralás, gőzben főzés,kigőzölés,párolás, mártásban párolás, vízfürdő

Konyhaműveletek 3/3 rész : Tészták
Információk, Egyéb információk
Magyarországon tésztának nevezik a levesbetéteket és bizonyos ételek egyik alapanyagát is

Tarka (Jing-Jang) linzer
Édességek, Aprósütemények
Kedvenc aprósüteményem a linzer. Nagyon jól variálható süti, elrontani sem lehet, mert egyszerű az elkészíté ...

Ismerd meg ételeinket, receptjeinket!
Információk, Fontos információk
Mindennapjaink egyik csodája a főzés és a sütés művészete. Készülhet az étel egy pici főzőfülkében, egy l ...

Süssünk-főzzünk együtt!
Információk, Fontos információk
Mutassuk be országunk városainak, egyes tájegységeinek ízeit, főzési szokásait, hagyományait, hogy megismerhess ...