Ismerd meg ételeinket, receptjeinket!
Mutasd meg az otthonodban elkészült ételeid a világnak!
Mindennapjaink egyik csodája a főzés és a sütés művészete. Készülhet az étel egy pici főzőfülkében, egy luxuskonyhában vagy akár egy grillsütőn, szinte mindig egy új élmény születik. Ismerd meg, hogy készülnek ezek az ételek, amelyek ízvilága oly sokszor elkápráztat bennünket.
Meggyőződésem, hogy egy jó és finom étel elkészítéséhez nem szükséges szuper konyha, legújabb, legmodernebb felszerelés és még szaktudás sem, csak egy kis odafigyelés, valamint néhány egyszerű alapanyag és a minden konyhában megtalálható alap fűszerek. Egy kis kreativitást, néhány új ötletet beletéve, a legízletesebb ételek születhetnek meg. Gondoljunk csak arra, hogy gyermekeinknek, unokáinknak hányféleképpen és milyen találékonysággal készítettük el a tejbegrízt vagy akár a kisült egyszerű piskótatésztát hányféleképpen és milyen kreativitással díszítettük fel mindig, ha kellett akár hetente többször is. Családtagjainknak, rokonainknak különböző családi ebédeken és vacsorákon milyen remek ételsort állítottunk össze. Nos, ezekről az egyszerű és nagyszerű receptekről beszélek most!
Mutasd be őket lapunk oldalain, Neked lehet egy saját online receptgyűjteményed, amelyből gyermekeid és unokáid is tanulhatnak és újra elkészíthetik az ételeid, ugyanakkor hogy mi is megismerhetjük őket.
Hogyan tudsz ilyen receptmagazint igényelni? Nagyon egyszerű!
Kattints a következő linkre! https://izvilaga.hu/iroda/domainregisztracio
Igényeld meg településed/városod nevével receptmagazinod!
Hogyan? Egyszerűen csak írd be a keretezett helyre a településed nevét ékezetek nélkül a megnyitott oldalon, majd töltsd ki értelemszerűen.
Bemutathatod saját és településed főzési szokásait vagy egy-egy bizonyos diéta ételeit, valamint kedvenc süteményeidet.
Egy dolog amire figyelj!
Az ételeidről mindig saját magad által készített képet, képeket tegyél fel ide a magazinba!
Főzzünk finomakat! Érezd jól magad nálunk, akár látogató vagy oldalunkon, akár szerkesztőtársunk!
Tetszett a cikk?
ÍzVilága receptek
Szeged jellegzetes ételei fűszerei
Információk, Egyéb információk
Útnak indítjuk új receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és szeged környéki ételeket mutatunk be
A főzés és főzési eljárások II. rész
Információk, Főzési eljárások
Előfőzés vagy blansírozás
A szegedi halászlé
Információk, Egyéb információk
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Konyhaműveletek IV. rész: Sűrítés
Információk, Egyéb információk
Sűrítés olyan konyhatechnológiai művelet, amellyel az ételre jellemző állományt alakítjuk ki.
Konyharuhák és törlők tisztítása
Információk, Javaslatok/Praktikák
Kiömlik az üdítő, kávé vagy egyéb más étel. Ne hagyjuk beszáradni a foltokat a konyharuhánkba!
A főzés és főzési eljárások I. rész
Információk, Főzési eljárások
Főzés a kezdetektől...és majd látjuk meddig?
Edényméretek lista...
Elevenítsük fel elfeledett receptjeinket!
Információk, Fontos információk
Halételekre azt mondják, hogy a legegészségesebb ételek. Ph értékük az enyhén savas kategóriába van sorolva. ...
Házi leveskocka készítése
Információk, Fontos információk
Ha fontos az egészséges táplálkozás, márpedig fontosnak kell lenni mindenkinek, akkor tedd ezt! Készíts el a saj ...
Süssünk-főzzünk együtt!
Információk, Fontos információk
Mutassuk be országunk városainak, egyes tájegységeinek ízeit, főzési szokásait, hagyományait, hogy megismerhess ...
ÍzVilága receptek
Konyhaműveletek IV. rész: Sűrítés
Információk, Egyéb információk
Sűrítés olyan konyhatechnológiai művelet, amellyel az ételre jellemző állományt alakítjuk ki.
Szeged jellegzetes ételei fűszerei
Információk, Egyéb információk
Útnak indítjuk új receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és szeged környéki ételeket mutatunk be
A főzés és főzési eljárások I. rész
Információk, Főzési eljárások
Főzés a kezdetektől...és majd látjuk meddig?
Edényméretek lista...
A GULYÁSLEVES! Te hogy készíted?
Információk, Fontos információk
Gulyás, mint étel /részletek:gulyás története/
Húsvét napját ünnepeljük!
Információk, Egyéb információk
J-ól meglocsolnak, hogy ne hervadjunk el.
Ü-nnepünk így telik, mi együtt örülünk.
K-ikelet ragyogja be egész életünk!
Konyhaműveletek 3/3 rész : Tészták
Információk, Egyéb információk
Magyarországon tésztának nevezik a levesbetéteket és bizonyos ételek egyik alapanyagát is
A főzés és főzési eljárások III.rész
Információk, Főzési eljárások
Alapkészítés.tésztafőzés, beforralás, gőzben főzés,kigőzölés,párolás, mártásban párolás, vízfürdő
A főzés és főzési eljárások II. rész
Információk, Főzési eljárások
Előfőzés vagy blansírozás
Tarka (Jing-Jang) linzer
Édességek, Aprósütemények
Kedvenc aprósüteményem a linzer. Nagyon jól variálható süti, elrontani sem lehet, mert egyszerű az elkészíté ...