Almás sült csibemáj
Almás sült csirkemáj – könnyű, kiadós és különleges
A csirkemáj kissé lenézett és sokak által alulértékelt alapanyagunk, pedig nagyon jó, ráadásul igazán gyorsan elkészül, és még izgalmas ínyencfogássá is varázsolhatjuk, például egy kis almával összesütve. Rendkívül jól variálható, sokféle módon ízesíthető, serpenyőben sütve pedig pár perc alatt elkészül.
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó párost alkotnak. Főételként diétás fogásnak is tökéletes egy jó adag salátára halmozva, de akár sült krumplival vagy burgonyapürével is nagyon finom. Sokféleképpen fűszerezhető és ezáltal mindig más és más ízhatást érünk el. A só, bors alapfűszereken kívül a gyömbér a reszelt szerecsendió, a zsálya, a kakukkfű vagy a majoránna is illik hozzá.
Almás sült csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 1 kis fej hagyma
- 2 alma
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- kevés reszelt szerecsendió
- csipetnyi őrölt gyömbér
- só, bors
Elkészítés:
- Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk, vékonyabb cikkekre vágjuk.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük az almacikkeket, és oldalanként 3-4 perc alatt megpároljuk.
- Közben a csirkemájakat először félbevágjuk, az esetleges inakat levágjuk, majd 2-3 darabba vágjuk.
- A hagymát megtisztítjuk, vékony félkarikákra vágjuk.
Majd..
- Az almacikkeket egy tányérra kivesszük,
Az almás csirkemájat azonnal, frissiben tálaljuk, könnyű, sovány ebédnek tökéletes salátára halmozva, de sült vagy főtt krumplival, párolt rizzsel is nagyon finom és kicsit laktatóbb.
Fogyasszuk minél többször ezt az egyszerű, de mégis nagyszerű ételt!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek