Almás sült csibemáj

Almás sült csibemáj


Almás sült csirkemáj – könnyű, kiadós és különleges

A csirkemáj kissé lenézett és sokak által alulértékelt alapanyagunk, pedig nagyon jó, ráadásul igazán gyorsan elkészül, és még izgalmas ínyencfogássá is varázsolhatjuk, például egy kis almával összesütve. Rendkívül jól variálható, sokféle módon ízesíthető, serpenyőben sütve pedig pár perc alatt elkészül.

A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó párost alkotnak. Főételként diétás fogásnak is tökéletes egy jó adag salátára halmozva, de akár sült krumplival vagy burgonyapürével is nagyon finom. Sokféleképpen fűszerezhető és ezáltal mindig más és más ízhatást érünk el. A só, bors alapfűszereken kívül a gyömbér a reszelt szerecsendió, a zsálya, a kakukkfű vagy a majoránna is illik hozzá.

Almás sült csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 alma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kevés reszelt szerecsendió
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • só, bors

Elkészítés: 

- Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk, vékonyabb cikkekre vágjuk.

- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük az almacikkeket, és oldalanként 3-4 perc alatt megpároljuk.

- Közben a csirkemájakat először félbevágjuk, az esetleges inakat levágjuk, majd 2-3 darabba vágjuk.

- A hagymát megtisztítjuk, vékony félkarikákra vágjuk.

Majd..

- Az almacikkeket egy tányérra kivesszük,


- A serpenyőbe öntünk a visszamaradt almás vajhoz 1 evőkanál olívaolajat, rátesszük a hagymát és a májat, és 4-5 percig sütjük, időnként megkeverve, hogy mindenhol egyenletsen átsüljön.
- Sózzuk és borsozzuk, (tehetünk rá: szerecsendiót, és a gyömbért is ízlés szerint), visszatesszük az almákat, a tűzről levéve, fedő alatt 5 percet pihentetjük, hogy a saját gőzükben átpuhuljanak.



Az almás csirkemájat azonnal, frissiben tálaljuk, könnyű, sovány ebédnek tökéletes salátára halmozva, de sült vagy főtt krumplival, párolt rizzsel is nagyon finom és kicsit laktatóbb.

Fogyasszuk minél többször ezt az egyszerű, de mégis nagyszerű ételt!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

Süssünk-főzzünk együtt!
Információk, Fontos információk
Mutassuk be országunk városainak, egyes tájegységeinek ízeit, főzési szokásait, hagyományait, hogy megismerhess ...
A főzés és főzési eljárások I. rész
Információk, Főzési eljárások
Főzés a kezdetektől...és majd látjuk meddig? Edényméretek lista...
A szegedi halászlé
Információk, Egyéb információk
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Tarka (Jing-Jang) linzer
Édességek, Aprósütemények
Kedvenc aprósüteményem a linzer. Nagyon jól variálható süti, elrontani sem lehet, mert egyszerű az elkészíté ...
A GULYÁSLEVES! Te hogy készíted?
Információk, Fontos információk
Gulyás, mint étel /részletek:gulyás története/
Almás sült csibemáj
Főételek, Sültek
Kedves Látogató! Köszöntelek Magazinunkban! Sok ilyen, ehhez hasonló, egyszerű, közkedvelt alapanyagokból, gyor ...
Konyharuhák és törlők tisztítása
Információk, Javaslatok/Praktikák
Kiömlik az üdítő, kávé vagy egyéb más étel. Ne hagyjuk beszáradni a foltokat a konyharuhánkba!
Szeged jellegzetes ételei fűszerei
Információk, Egyéb információk
Útnak indítjuk új receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és szeged környéki ételeket mutatunk be
Húsvét napját ünnepeljük!
Információk, Egyéb információk
J-ól meglocsolnak, hogy ne hervadjunk el. Ü-nnepünk így telik, mi együtt örülünk. K-ikelet ragyogja be egész életünk!

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

Süssünk-főzzünk együtt!
Információk, Fontos információk
Mutassuk be országunk városainak, egyes tájegységeinek ízeit, főzési szokásait, hagyományait, hogy megismerhess ...
A GULYÁSLEVES! Te hogy készíted?
Információk, Fontos információk
Gulyás, mint étel /részletek:gulyás története/
Ismerd meg ételeinket, receptjeinket!
Információk, Fontos információk
Mindennapjaink egyik csodája a főzés és a sütés művészete. Készülhet az étel egy pici főzőfülkében, egy l ...
Konyhaműveletek 3/1 rész : Húsok
Információk, Javaslatok/Praktikák
A konyhai műveletek alatt azon tevékenységeket értjük, melyek révén az ételt fogyasztásra alkalmas állapotba hozzák
Házi leveskocka készítése
Információk, Fontos információk
Ha fontos az egészséges táplálkozás, márpedig fontosnak kell lenni mindenkinek, akkor tedd ezt! Készíts el a saj ...
Szeged jellegzetes ételei fűszerei
Információk, Egyéb információk
Útnak indítjuk új receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és szeged környéki ételeket mutatunk be
Konyhaműveletek IV. rész: Sűrítés
Információk, Egyéb információk
Sűrítés olyan konyhatechnológiai művelet, amellyel az ételre jellemző állományt alakítjuk ki.
Elmélkedés a tészta készítésről
Információk, Egyéb információk
Elmélkedés és a hagyományos tészta készítésének ritmusáról... Tésztát szeretnék enni. A gondolatt ...
Húsvét napját ünnepeljük!
Információk, Egyéb információk
J-ól meglocsolnak, hogy ne hervadjunk el. Ü-nnepünk így telik, mi együtt örülünk. K-ikelet ragyogja be egész életünk!

További receptek »